Fenerbahçe’de üst üste transfer bombaları patlayacak: Mourinho’nun eski öğrencisi geliyor

Süper Lig’de şampiyonluk hasretine son vermek isteyen Fenerbahçe transferde atağa kalktı.

Fenerbahçe’de üst üste transfer bombaları patlayacak: Mourinho’nun eski öğrencisi geliyor

Sarı lacivertli yönetim, Jose Mourinho’nun transfer listesindeki oyuncular ile temaslarını sıklaştırdı. Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı öncesi 2 transferi tamamlamak isteyen Başkan Ali Koç ve kurmaylarının hedefinde İspanyol golcü yer aldı. İşte detaylar…

Süper Lig’de şampiyonluk hedefi belirleyen Fenerbahçe transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı lacivertli ekip Teknik Direktör Jose Mourinho’nun liderliğinde Topuk Yaylası Tesisleri'nde hazırlıklarına başladı. Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda İsveç temsilcisi FC Lugona ile karşılaşacak olan Fenerbahçe sezonu erken açacak. 23 Temmuz’daki maç öncesi 2 transferi tamamlamak isteyen yönetim transferdeki önceliklerini belirledi. Fenerbahçe’de takımdan ayrılacak oyuncuları da önem taşıyor. Özellikle Ferdi Kadıoğlu’nun rekor bonservis geliri ile transfer olması bekleniyor.

Levent Mercan ile açılış yapıldı

Fenerbahçe yaz transfer döneminin açılışını Levent Mercan ile yaptı. Fatih Karagümrük forması giyen genç savunma oyuncusu ile anlaşma imzalandı. Ayrıca, Mert Hakan Yandaş ile sözleşme yenilendiği duyuruldu. Teknik Direktör Jose Mourinho’nun savunma hattını güçlendirmek için yeni transfer yapılmasını istediği öğrenildi. İngiliz medyasında Victor Lindelöf’ün adı gündeme taşınmıştı. Manchester United’te Jose Mourinho ile birlikte çalışan Lindelöf’ün teklife sıcak baktığı öğrenildi. Yönetim ise Çağlar Söyüncü’nün bonservisini almak için Atletico Madrid ile temasa geçmişti. Yeni evlenen milli futbolcunun kariyerine Türkiye’de devam etmek istediği öğrenildi.

Fenerbahçe’de hücum hattına takviye

Süper Lig’de mutlak şampiyonluk hedefi belirleyen Fenerbahçe savunma hattının yanı sıra hücum hattına da takviye de bulunmak istiyor. Michy Batshuayi ile anlaşma sağlayamayan sarı lacivertli yönetim yıldız golcü transferi için kolları sıvadı. Zorlu yarıştı Edin Dzeko ile birlikte görev alacak yeni forvet için yönetim rotayı İspanya’ya çevirdi. La Liga ekiplerinden Atletico Madrid’de forma giten Alvaro Morata için teklif sunuldu. Fransız medyası tarafından gündeme getirilen Alvaro Morata transferiyle Başkan Ali Koç’un ilgilendiği öğrenildi. Fenerbahçe, Atletico Madrid ile hem Alvaro Morata hem de Çağlar Söyüncü transferi için görüşmelerine hız verdi.

Golcü transferine yüksek bütçe ayrıldı

Fenerbahçe’nin yaz transfer dönemindeki önceliğinin forvet hattı olmasına karar verildi. Teknik direktör Jose Mourinho’nun yönetime sunduğu liste doğrultusunda transfer çalışmaları yürütülüyor. Başkan Ali Koç ve yönetici Acun Ilıcalı’nın başrolde yer aldığı transfer çalışmalarında 23 Temmuz’daki Lugano maçı dikkate alınıyor. Sarı lacivertli yönetimin forvet transferi için yüksek bonservis geliri ayırdığı öğrenildi. Atletico Madrid ile anlaşma sağlanması halinde Alvaro Morata için 15 milyon euroya kadar bonservis ücreti verilmesi planlanıyor. 31 yaşındaki yıldız oyuncu bu sezon 48 maçta görev alırken 21 gol ve 5 asist üretti. Çağlar Söyüncü içinde İspanyol ekibinin talep ettiği bonservis ücreti 10 milyon Euro bandında yer alıyor. Fenerbahçe yönetimi iki oyuncu için paket teklif sunmayı planlıyor. Kısa süre içerisinde Fenerbahçe ile Atletico Madrid arasındaki pazarlıkların son aşamaya taşınması bekleniyor.