Romanya’ya Vize Almak Kolay mı?

Karadeniz’e kıyısı olan Romanya ülkesi, Türk vatandaşlarının seyahat planları arasında yer alıyor.

Romanya’ya Vize Almak Kolay mı?

Tatil rotalarını hem yakınlık hem de ekonomi açısından değerlendiren seyahat severler Romanya’ya vize almak ile ilgli acentaların kapısını aşındırıyor. Peki, Romanya’ya vize almak gerçekten kolay mı?

Ülkesinde düzenli bir geliri olan ve evraklarını eksiksiz bir şekilde tamamlayan tüm Türk vatandaşlarının vize almasında herhangi bir sakınca görülmüyor. Dolayısıyla vize almanın en kolay olduğu yerler arasında Romanya’nın da olduğunu söylemek mümkün.

Romanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Turizmi, doğası ve renkli eğlence hayatıyla göz dolduran Romanya, turistik vize başvurularında başı çekiyor. Arama motorlarında sıkça karşılaşılan Romanya vizesi kaç günde çıkar sorusuna yanıt olarak çok da uzun sürmediği yönünde. Kişiden istenen evrakların zamanında ve tam olarak teslim edilmesi halinde tatil ve yoğunluk durumu da göz önüne alınarak 5 ile 15 gün arasında vize başvurularına yanıt geliyor.

Romanya konsolosluğunun yoğunluğu bulunduğu ile göre değişmekle beraber tatil severlerin Romanya vizesi alma sürelerini minimumda tuttuğu biliniyor. Yaz ve kış turizmi dolu dolu geçen ülke, istediği belgelerle ilgili de turistleri zorlamıyor.

Romanya Vizesi için Hangi Evraklar İsteniyor?

Romanya vize başvuruları için emekli, öğrenci, iş veren ya da memur kapsamında özel olarak farklı belgeler isteniyor olsa da genel olarak istenen ortak belgeleri şu şekilde sıralamak mümkün­:

  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu
  • Vizeyi talep edenin 2 adet fotoğrafı
  • Banka hesap cüzdanı
  • Otel ve uçak bilgileri (rezervasyon bilgileri)
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Vize talebi için bulunduğu ildeki Romanya Başkonsolosluğa verilecek dilekçe

Tüm bu evrakların ve eğer emeklilik ya da iş veren olması durumu varsa, istenen diğer evrakların da tamamlanması halinde yapılan başvurular değerlendirilir ve randevu günü verilir. Randevu günü onaylanan vize ile daha önce belirlenmiş seyahat tarihleri arasında seyahat edilir.

Yaz ve kış sezonunda yoğun turist çeken bu ülke için vize danışmanlarından da yardım alınabilir. Bireysel başvuruların yanında vize danışmanlarının yönlendirmesi ile de Romanya vizesi almak çokça tercih edilen yöntemlerdendir.