Cumhurbaşkanı tartışmalara son noktayı koydu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne ilişkin yaptığı bir konuşmada, "Taksim Meydanı mitinge uygun değil, muhalefet 1 Mayıs'a gölge düşürmeye çalışıyor.

Cumhurbaşkanı tartışmalara son noktayı koydu

Taksim Meydanı'nın mitinge uygun olmadığı herkesin malumu iken bu türdeki dayatmaları doğru bulmuyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Taksim Meydanı mitinge uygun değil, muhalefet 1 Mayıs'a gölge düşürmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda "13. Çalışma Meclisi Yemeği"nde bir konuşma yaptı.

cumhurbaskani-tartismalara-son-noktayi-koydu-001.jpg
UYGUN DEĞİLDİR

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle CHP'nin Taksim Meydanı'na yürüme kararı alması sonrası çıkan tartışmalara parmak basan Erdoğan, "2010 yılında da Taksim'de kutlamaya izin verdik. Buna rağmen muhalefet ve bazı marjinal gruplar 1 Mayıs'a gölge düşürmeye çalışıyor. Taksim Meydanı'nın mitinge uygun olmadığı herkesin malumu iken bu türdeki dayatmaları doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'da yapılacak kutlamalar için 40 ayrı güzergah belirlenmiştir. Müsaade edilenler dışında bir alanda yürüyüş ve miting düzenlemek iyi niyetli değildir. Terör örgütlerine istismar zemini sunulmamalıdır. Sendikalarımızı STK'larımızı 1 Mayıs atmosferinden uzak durmaya davet ediyorum” dedi.

cumhurbaskani-tartismalara-son-noktayi-koydu-002.jpg

ÖZGÜR ÖZEL: BEN KEFİLİM
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, geçtiğimiz gün 1 Mayıs için vatandaşları Taksim'e davet etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel ise, 'Biz Taksim'den vazgeçmiyoruz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, İçişleri Bakanını arayarak, Taksim kararının gözden geçirilmesini istedi." Şeklinde konuştu. Taksim'in 1 Mayıs'ta yasaklanmasının sonrasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz gün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla aradı. Yapılan görüşmede Taksim'in ve 1 Mayıs'ın sembolik önemi olduğunu belirten Özgür Özel, kutlamaların Taksim'de sorunsuz yapılması konusunda ana muhalefet partisi genel başkanı olarak kefil olduğunu dile getirdi. Gerekirse CHP üyelerinin de 1 Mayıs günü görev yapabileceğini söyleyen Özgür Özel, Taksim kararının yeniden değerlendirilmesi talebinde bulundu. İstanbul Valiliği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle ulaşımla ilgili tedbir kararları aldı. Valilik açıklamasında "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün "Bayram" havasında kutlanabilmesi, şehrimizin huzur, güvenlik ve esenliğini olumsuz yönde etkileyebilecek davranışların önlenebilmesi amacıyla Valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.