Arda Güler nazara geldi; doktorun sözleri pek iç açıcı değil!

Real Madrid transferi ile adından söz ettirmeyi başaran 18 yaşındaki Fenerbahçeli Arda Güler’den kötü haber geldi.

Arda Güler nazara geldi; doktorun sözleri pek iç açıcı değil!

Arda Güler nazara geldi; doktorun sözleri pek iç açıcı değil! Tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başara ve dünya devleri arasında yer alan Real Madrid’e transfer olan 18 yaşındaki genç yetenek Arda Güler antrenman sırasında talihsiz bir sakatlık yaşadı. Menüsküs sakatlığı yaşayan Güler Doktor Pedro Luis Ripoll’ün kontrolünden geçti ve ilk açıklama Ripoll’den geldi.

İspanya’nın en ünlü doktorlarından Pedro Luis Ripoll’e muayene olan Arda Güler, ABD kampından erken ayrılmak zorunda kaldı ve Madrid’e geri döndü. Sevenlerine büyük bir korku yaşatan Arda Güler’in son sağlık durumu hakkında Doktor Ripoll’den merak edilen açıklama geldi.

guler.png

AYLAR SÜREBİLİR

Doktor Ripoll’ün son aktarımları şu şekilde:

“Son duruma göre 18 yaşındaki genç sporcu Arda’nın sakatlığı ciddi bir boyutta. Menüsküs futbolcuların geleceği için hayati bir önem taşımaktadır. Çünkü dizdeki kıkırdakları koruyan ve futbolca özellikle genç oyuncular için önemli bir eklem koruyucu görevindedir. Genç sporcularda 5-10 yıl önemli bir boyuta sahiptir. Eğer sakatlığı ciddi bir boyuttaysa; tıbbi literatürde yer alan tek bir çözüm yolu vardır. O da; menisküsün dikilmesi, yani menisküsün tekrar kapsülünü saran duvara dikilmesidir. Bu süreç de en iyi ihtimal ile en az 5 ay sürebilir.