Kemal Kılıçdaroğlu kimdir? Kemal Kılıçdaroğlu kaç yaşında? 6'lı masa Cumhurbaşkanı adayı!

6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı belli oldu! Açıklanan isim Kemal Kılıçdaroğlu oldu! Kılıçdaroğlu kimdir?

Kemal Kılıçdaroğlu kimdir? Kemal Kılıçdaroğlu kaç yaşında? 6'lı masa Cumhurbaşkanı adayı!

6’lı masanın adayı belli oldu! Kemal Kılıçdaroğlu kimdir? Kemal Kılıçdaroğlu kaç yaşında? 6’lı masa için birkaç gün oldukça çalkantılı günler yaşadı, Meral Akşener kısa bir süreliğine masadan ayrıldı yeniden geri döndü ancak, masanın belirlediği isim Kemal Kılıçdaroğlu oldu! Peki Kemal Kılıçdaroğlu kimdir, Kemal Kılıçdaroğlu kaç yaşında gibi soruların cevapları araştırılmaya başladı. Sizler için merak edilen soruları haberimizde derledik!

al.png

KEMAL KILIÇDAROĞLU KİMDİR

Kemal Kılıçdaroğlu Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde dünyaya geldi. Yükseköğretim tahsilini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde (şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) gerçekleştirdi ve 1971 yılında mezun oldu. Okuldan mezun olduğu yıl; girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavıyla birlikte Maliye Bakanlığı’nda işe başladı. Çalışma hayatında kariyerlerini yükselterek ilerleyen Kılıçdaroğlu, 1994 yılında Ekonomik Trend dergisi tarafından "Yılın Bürokratı" olarak seçildi. Kariyerine üniversitede eğitim görevliliğini de ekleyen Kılıçdaroğlu, 11 Ocak 1999 yılında çalıştığı SSK Genel Müdürlüğü’nden ayrıldı. Daha sonra gazetelerde Demokrat Sol Parti’nin 18 Nisan 1999 tarihinde yerel ya da genel seçimlerde aday olmak için istifa ettiği yazdı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. dönem için gerçekleştirilen 3 Kasım 2002 Milletvekili Genel Seçimleri ile Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili olarak Meclis’e giriş yaptı. 22 Kasım 2007’de tekrarlanan 23. dönem İstanbul Milletvekili olarak seçildi.

kilicd.png

Kılıçdaroğlu, Berberoğlu’na verilen 25 yıllık hapis kararının ardından; Ankara’dan İstanbul’a adalet için yürüme kararı aldı. 15 Haziran 2017 tarihinde Ankara Güven Park’ta başlayan yürüyüş, 9 Temmuz 2017 tarihinde İstanbul Maltepe’de son buldu! 25 gün süren yürüyüşün ardından Kemal Kılıçdaroğlu Maltepe’de büyük bir miting düzenledi. 27. dönemde İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı oldu. Kılıçdaroğlu 22 Mayıs 2010 tarihinden bu yana Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanlığını yürütmektedir.

KEMAL KILIÇDAROĞLU KAÇ YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı olarak seçilen Kemal Kılıçdaroğlu 74 yaşındadır. Kılıçdaroğlu 11. kez Cumhurbaşkanı olmak için şansını deneyecek!