Emeklilere Zam Müjdesi: Temmuz’da Yüzde 25 Artış!

SSK ve bağ-kur emeklisi temmuz zammı belli oldu. Emekliye müjde geldi yüzde 25 maaş artışı yapılacak.

Emeklilere Zam Müjdesi: Temmuz’da Yüzde 25 Artış!

Türkiye'deki emekliler Temmuz ayında yapılacak maaş zamları için geri sayıma geçmiş durumda nokta SSK ve bağ-kur emeklisine 6 aylık enflasyon oranında memur emeklisine ise enflasyon farkı oranında zam gelecek. Milyonlarca kişi temmuz zammı için beklentiye girerken SGK uzmanlarından da yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ekonomist Ali Tezel bir son dakika açıklaması yaparak emekliye temmuzda yapılacak zam oranlarını duyurdu. SSK ve bağ-kur emeklisi için beklenen temmuz zammı oranları haberimizde…

SGK Uzmanı Ali Tezel, Temmuz ayında emeklilere yapılacak zam oranını açıkladı. Enflasyon artışı göz önünde bulundurularak belirlenen yüzde 25'lik zam, emeklilerin alım gücünü desteklemeyi amaçlıyor.

EMEKLİLERE TEMMUZ AYINDA YÜZDE 25 ZAM

Yüksek enflasyon oranları ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle zor günler geçiren emekliler, Temmuz ayındaki maaş zammını büyük bir umutla bekliyor. Ali Tezel, bu yıl için refah payı ekleme ihtimalinin olmadığını belirtti.

emeklilere-zam-mujdesi-temmuzda-yuzde-25-artis-1.jpg

ZAM DETAYLARI VE BEKLENTİLER

Tezel, yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in para politikaları çerçevesinde, emeklilere yönelik zam oranlarının geçmiş yıllara göre daha düşük kalacağını ifade etti. Meclis’in de bu durumu göz önünde bulundurarak en düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL’ye yükseltmeyi planladığı belirtildi. Bu zam ile emeklilerin maaşlarına direk etki edecek olup, yaşam standartlarında önemli bir iyileşme sağlanması hedefleniyor.

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Emekliye beklenen temmuz zammı 3 Temmuz tarihinde 6 aylık enflasyon rakamlarının netleşmesi ile birlikte açıklanacak nokta Ayrıca aynı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da hem en düşük emekli maaşını hem de emekli kök maaşları verilecek enflasyon farkı oranlarını açıklaması bekleniyor.