Ankara bir kez daha sulara teslim oldu

Ankara'da geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak yağış akşam saatlerinde hayatı bir kez daha felç etti.

Ankara bir kez daha sulara teslim oldu

Birçok ilçede yollar göle dönerken, sel ve su baskınları kaçınılmaz oldu. Vatandaşlar ve araçlar ilerlemekte büyük zorluk çekti. Ankara'da sağanak yağış sel ve su baskınlarını da beraberinde gelmeye devam etti. Yollar göle dönerken, vatandaşların zor anları kameralara yansıdı.

ankara-bir-kez-daha-sulara-teslim-oldu.jpg

VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI
Ankara'da geçtiğimiz gün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, şehirde sel ve su baskınlarına sebep oldu. Şiddetli yağıştan ötürü bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağış, trafikte aksamalara sebep oldu. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kapalı alanlarda yağmurun durmasını beklemek durumunda kaldı. Elmadağ, Keçiören, Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinde yollarda su birikintileri meydana geldi. Çankaya'nın Beşevler semtinde yollarda oluşan su birikintileri sebebiyle bazı araçlar ilerlemekte büyük zorluk yaşadı. İlerleyemeyen bazı sürücüler ise araçlarını park etmek zorunda kaldı.

ankara-bir-kez-daha-sulara-teslim-oldu-001.jpg
ABB’NİN AÇIKLAMASI
Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medyadan yaptığı bir açıklamada çalışmalarla alakalı bilgi aktarımı yaptı. ABB açıklamasında "Ankara'da aniden bastıran ve şu ana kadar 70 kilogram seviyesine yaklaşan kuvvetli sağanak yağışın olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1444 araç ve 2441 personel ile çalışmalarımızı teyakkuz halinde sürdürüyoruz. Başkent 153 çağrı merkezimizden bizlere ulaşabilirsiniz” ifadelerini kullandı.